Twitter'da Fuat Avni ve Kısa Seyfi muamması

Başbakanlık Uzmanı olarak çalışan Mustafa Koçyiğit'in 'Fuat Avni' olduğu iddia edildi. Koçyiğit'in ağabeyi ise 'Kısa Seyfi' olarak bilinen bir şahısla ilgili iddialar ortaya attı ve bu isim kısa sürede Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis operasyonlarını ve hükümet icraatını önceden bilmesiyle ünlenen Fuat Avni takma adlı Twitter hesabını yönettiği iddia edilen Başbakanlık Veri Toplama Merkezi İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre Koçyiğit "Fethullahçı Terör Örgütü"ne bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Başbakanlık ek binasında yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 9'unun ise bilgisayar sistemleri üzerine çalışan mühendisler olduğu belirtildi.

Gazeteci Nevzat Çiçek "Yakalanan Fuat Avni değil Fuat Avni'ye bilgi sızdıranlar" dedi.

Gözaltı haberlerinin ardından Fuat Avni hesabından uzun süre tweet atılmadı. Dün 22.46'da "Bu hikayenin sonu asla unutulmayacak" yazdıktan sonra 16 saat boyunca sessiz kalan hesap, bugün 14.51'de ise "Yine mi yakaladınız beni (!) Görevimin başındayım" paylaşımını yaptı.

Bu arada Mustafa Koçyiğit adına Twitter'da ağabeyi tarafından açıldığı iddia edilen hesaptan da bir dizi tweet atıldı.

"Kardeşim, FETÖ denen terör örgütünden çok çekti. Siz kurban yaptınız" diyen bu kişi, "Davutoğlu neden susuyor. Kurban olmayacağız. Kardeşimin can güvenliğini sağlayın, Fuat Avni ve arkasındaki ekibi hakkında her şeyi anlatayım. Fuat Avni hesabı 8 kişi tarafından yönetiliyor. İsim babası, Emre Uslu'dur" ifadelerini kullandı.