Topbaş: Her giden lanet okusun, kabirlerinde yatamasınlar

Taksim Meydanı'nda kalabalığa seslenen Kadir Topbaş, darbe girişimine katılanların cenazelerinin 'vatan hainleri mezarlığına gömülmesi gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim Meydanı'nda dün akşam yapılan “Demokrasi Nöbeti"nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kalabalığa hitap etti. Kadir Topbaş, “Şeytanın dahi aklına gelmeyecek kendi insanına silah doğrultacak bir terörist hareketi görmekteyiz. Bu öyle bir hareket ki Fetoşizm olarak tarihe geçti. FETÖ'nün teröristleri asker kıyafetini istismar ederek, asker görünümlü şeytana dönüşerek bu milletin canına kast ettiler" diye konuştu.

'BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM'

Darbe girişimine katılan bir cenazenin gömülmesine izin vermediği için Ordu Belediye Başkanı'nı kutlayan Topbaş, "Buraya gelmeden önce bir toplantı yaptık. Bunların ölenlerine Ordu Belediye Başkanı yer vermedi. Ailesi alıp bahçesine gömmüş. Başkanımızı kutluyorum. Şunu söyledim. 'Bunları hiçbir mezarlığımız kabul etmez' dedim. 'Kimsesizler mezarlığında ağzı dualı insanlar var, orası da olmaz' dedim. Bir yer ayıracaksınız ve 'Vatan hainleri mezarlığı' diyeceksiniz, geçenler lanet okuyacak. Her giden lanet okusun ve kabirlerinde yatamasınlar' dedim. Zaten cehennemden kurtulamazlar inancındayım. Ama dünyalarını da dar etmemiz lazım" dedi.

ALİŞAN SAHNEYE ÇIKTI

Yüzlerce insanın hayatını kaybettiği 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesini "Demokrasi Nöbeti" olarak meydanlarda kutlayan kalabalık, günlerdir Taksim Meydanı'nda buluşuyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da hitap ettiği kalabalığa daha sonra şarkıcı Alişan konuşma yaptı. Alişan, "Ben buradan ölene kadar devletimin, bayrağımın ve Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayım" dedi.  Ardından, oyuncu Ahmet Eğilmez, Sinan Özen, Suat Suna, Hakan Peker, Davut Güloğlu, Mustafa Ceceli, Alişan, İzzet Yıldızhan'ın aralarında bulunduğu sanatçılar ve tanınmış radyocular sahneye çıkarak, “Demokrasi Nöbeti"ne destek verdi. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Bülent Settaş, Seda Sayan da görüntülü mesajla desteklerini bildirdi. (DHA)