SGK Fethullah Gülen'in 1.600 TL'lik emekli maaşını kesti

İki yılı aşkın süredir terör örgütü lideri olmakla suçlanan Fethullah Gülen'in maaşı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal Güvenlik Kurumu, "Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması"nın lideri ve 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Fethullah Gülen'in emekli maaşını kesti, tüm sosyal güvenlik haklarını da iptal etti.

Posta'nın haberine göre Fethullah Gülen 1981 yılında Diyanet’teki görevinden istifa ettikten sonra sigorta primlerini özel bir şirket üzerinden yatırarak SSK emeklisi oldu.

2014 yılında Gülen'in yeşil pasaportuyla ilgili tartışmalar sonrası Gülen'in nasıl emekli olduğuna dair haberler kamuoyuna yansıdı.

1 Şubat 1990'da SSK’dan emekli olan Fethullah Gülen, o tarihten beri SSK emeklisi olarak maaş alıyordu. Her ayın 19’unda emekli maaşı alan Fethullah Gülen’in SSK belgesinde “Ödeme Tipi SSK Emekli Maaş” ifadesi yer alıyor.

NE KADAR MAAŞ ALIYORDU?

gulen-sgk

Fethullah Gülen'in emekli maaşı 2014 yılında 1.283 lira olarak görünüyordu. Gülen'in bugünkü emekli maaşı ise yaklaşık 1.600 TL civarında.

SGK'nın aynı kararı darbe girişimine katıldığı düşünülen diğer isimler için de alacağı belirtiliyor.