Roboskili aileler 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklama yaptı

Darbe girişiminin ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysal tutuklandı. Roboski Derneği, darbe girişimi hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Tümgeneral Abdullah Baysal hakkında açıklama yapan Roboski Derneği Başkanı Veli Encü, Roboski bombardımanında hayatını kaybedenlerin ailelerine davalarının peşini bırakmaları için  Baysal tarafından birçok girişimde bulunduğunu ifade eti. Encü, Roboski davasının peşini bırakmayacaklarını söyleyerek, faillerin bulunmasını istedi.

“DARBE YAPANLAR ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİ”

Roboski bombalandığı dönem de komutanların ödüllendirildiğini söyleyen Veli Encü, şöyle konuştu: “ Dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı'na, TSK'ya ve askere teşekkür etti. Roboskiyi bombalayanlar bugün Ankara ve İstanbul'u da bombaladı. Savaş uçakları insanların üzerine bombalar yağdırdı. Bu bombardımanı yapanlar davamızdan vazgeçmek için bizleri de tehdit etti. Şimdi ise bizi tehdit edenler kendi ülkelerine bomba yağdırdıkları için tutuklanıyor. Biz de haklıyız. Davamızın peşini bırakmayacağız. Siyasi iktidar Cizre, Ankara ve daha bir çok katliamın sorumluluğunu bu darbecilerin üzerine yıkmak istiyor. Bu şekilde kendilerini temize çıkarmaya çalışacaklar. Biz de siyasi iktidarın kendilerini temize çıkartma olasılığına asla izin vermeyeceğiz.” (DİHA)