Kılıçdaroğlu 6 yıl sonra TRT'de

Kılıçdaroğlu, katıldığı programda "Darbe girişimi olmasa bize konuşma şansı verir miydiniz? Bilmiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa seçildiği 2010 yılından sonra, seçim propagandaları konuşması dışında ilk kez TRT ekranlarına konuk oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, TRT ekranlarında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbenin önlenmesi ve halkın direnme hakkını kullanmasında en büyük rolün medyada olduğuna dikkat çeken CHP lideri, basın özgürlüğündeki yasaklara tepki gösterdiklerini anımsatarak, "Eğer bu darbe girişimi olmasaydı TRT bize bu ekranda konuşma şansı verir miydi? Bilmiyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun TRT'deki konuşmasından satırbaşları şöyle: "Darbenin önlenmesi ve halkın direnme hakkını kullanmasında en büyük rol medyanındır. Bunu parlamenter sistemin olgunlaşma emaresi olarak görüyorum. Her şartta demokrasiyi korumak görevimiz. En ağır travmalar darbe sonrası travmalardır. Sayın Cumburbaşkanı Meclis toplantısının ardından telefonla arayarak teşekkür etti. Bizim medya özgürlüğüne önem vermemiz lazım. Basın özgürlüğündeki yasaklara tepki gösterdik."