Gülen'den ABD'ye: Beni iade etmeyin

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle suçlanan Fethullah Gülen ABD'ye kendisinin Türkiye'ye iade edilmemesi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethullah Gülen, kendisiyle bağlantılı olduğu belirtilen, "Ortak Değerler İttifakı" adlı kuruluş tarafından yayımlanan açıklamasında, “ABD yönetimini, suçluların iadesi sürecini siyasi kan davalarını hayata geçirmek için kullanmaya dönük her türlü çabayı reddetmeye çağırıyorum” ifadesini kullandı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Fethullah Gülen’i resmen ABD’den istediğini açıklamış, Adalet Bakanlığı’nın ABD’ye Gülen’in iadesi konusunda 4 ayrı dosya gönderdiğini bildirmişti.

Sitenin haberinde ayrıca ABD yönetiminin Türk hükümeti tarafında bu sabah elektronik ortam üzerinden gönderilen Gülen’le ilgili evrakların geldiğini teyit ettiği ancak bu evrakı henüz “resmi iade başvurusu” olarak sınıflandırmdığını belirtiliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının, Türkiye ile ABD arasında 1979 yılında imzalanan Suçluların İadesi Anlaşması’nın şartlarına uygun şekilde bu evrakı değerlendireceğini, bu değerlendirmenin ardından bunun resmi iade talebi kapsamına girip girmediğinin belirleneceğini belirtmişti.