Deniz Seki davasının hakim ve savcıları da gözaltında!

Yaklaşık iki yıldır cezaevinde olan şarkıcı Deniz Seki'nin davasına bakan hakim ve savcıların da gözaltına alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 16 Kasım 2014 tarihinden beri cezaevinde olan Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, şarkıcı için mahkumiyet kararı veren savcı ve hakimlerin de darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

'HERKES İÇİN ADALET'

Ceza hukukçusu Karakaya, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Deniz Seki'nin soruşturma savcısı Bilal Bayraktar, hükmü veren hakimler Osman Kaya, Eşref Aksu ve duruşma savcısı Salim Duran ile lehe temyizi geri çeken Sadrettin Sarıkaya da gözaltında. AİHM nin ihlal kararı vermesine neden olanlar da bunlar. Deniz Seki gibi katledilen bir hukuk sistemiyle değil adaletle yargılansınlar dileriz. Seki'de Yargıtay 10.CD deki kararda aleyhte oy veren her iki üye Mehmet Özkan ve Hakkı Torlak'a da amuda kaldırılmamış bir hukuk dilerim. Herkes için intikam değil sadece adalet."

'ÖMRÜMÜZDEN ÇALDILAR'

Ünlü şarkıcının kardeşi, darbe girişimi sonrasındaki flaş gelişme için "Ömrümüzden 8 sene çaldılar" diye tepki gösterdi.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2 bin 745 hakim ve savcıyı açığa almıştı.