Ak Partili Yılmaz: MGK olağanüstü hali değerlendirecek

Olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu'ndan olağanüstü hal kararı çıkıp çıkmayacağı tartışılırken Ak Parti'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tüm Türkiye'de olağanüstü hal ilan edilmesi konusunu, bu gün toplanan Milli Güvenlik Kurlu'nda (MGK) ele alınacağını söyledi.

Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Yılmaz, OHAL konusunda şunları söyledi: "Milli Güvenlik Kurulumuz toplandı. Bakanlar Kurulumuz toplanacak. Önemli bir gün. Mutlaka belirli kararların alınması gerekiyor. Gerekli olan neyse MGK ona karar verecektir. OHAL için MGK değerlendirecek. Olağanüstü hal de hukukun bir parçası. Buna ihtiyaç var diye değerlendirirse MGK adım atabilir. Mevcut kurallarla belki de değerlendirebilir. "

DİŞLİ'NİN KARDEŞİ TÜMGENERAL

Ak Parti Milletvekili Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de darbe girişimine katılan askerler arasında yer aldığı hatırlatılıncaysa Yılmaz, "Suçlar bireyseldir. Kimse bir yakınının suçundan sorumlu tutulamaz. Bir yakınından dolayı bir kimseyi zan altında tutmak doğru değil. Nasıl bir tavır gösterdiği önemli" dedi.