Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'ndan darbeye karşı ortak açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a darbe sonrası yaşananlara ilişkin endişelerini iletti. Yıldırım, "Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

İlk olarak söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başarısız darbe girişimine ilişkin "Ciddi bir travma yaşadı toplum. Süratle normalleşmemiz gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım ise, "Bugün kendisine bilgi verdim ve tabi darbe ile ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır" dedi.

Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: "İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesinde işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor."

'HUKUK DEVLETİNDE İNTİKAM OLMAZ'

Yıldırım, darbe protestoları sırasında ortaya çıkan şiddet ve tehdit görüntülerine ilişkinse şunları söyledi: "Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermemiz gerekiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak. Hukuk devletinde asla intikam almak kabul edilemez. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum." (Ajanslar)