Rus jetini düşüren pilotlar da darbeden tutuklandı

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye sınırında 24 Kasım 2015 günü Rusya'ya ait savaş uçağını vuran Türk pilotların tutuklandığı açıklandı. Pilotlardan birinin darbe girişiminde bulunanlar arasında olduğu öne sürülüyor.

Fransız Haber Ajansı AFP'nin haberine göre gazetecilere açıklama yapan bir Türk yetkili, "Uçağı düşüren operasyonun parçası olan iki pilot gözaltında" dedi.

Rus savaş uçağının, paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğü iddiasıyla Alpaslan Çelik hakkında yeniden başlatılan soruşturma, darbe girişiminden sonra yeni bir boyut kazandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, bazı gazetelerde çıkan haberler ile Rus yetkililerin açıklamaları sonrasında soruşturmasını, darbe girişimine katılan askerleri de dahil edip genişletti.

Sputnik'in haberine göre, Adalet Bakanı Berkir Bozdağ, Rus uçağını düşüren pilotların tutuklandığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Rus uçağının sınır ihlali yaptığı iddiasıyla düşürülmesinin ardından Ankara ve Moskova arasında kriz yaşanmıştı. Yapılanı, ‘arkadan bıçaklama’ olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik birçok yaptırım kararı almıştı. Putin, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilemesinin ardından bu yaptırımların bir kısmını kaldırmıştı.