'Hanımlar darbeyi protesto için meydana çıkmasın, evde zikir yapsın'

İsmailağa Cemaati darbe protestoları hakkında, "Hanımlar evlerinde dua ve zikirle meşgul olacak dışarı çıkmayacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti yetkilileri 'Demokrasi Nöbeti' yapmaya halkı sokaklara çağırdı. Günlerdir birçok farklı şehirde kalabalık gruplar haline toplanan insanlar, protestolar gerçekleştiriyor. Ancak İsmailağa cemaati, resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile kadınların bu protestoların dışında tutulması gerektiğini savundu. Açıklamada, "Hanımların meydanlarda bulunması uygun değildir" görüşü öne sürüldü.

İstanbul Çarşamba merkezli İsmailağa cemaatinin yayınladığı duyuruda, darbe girişimine karşı hükümete destek sürecinde kadınların "evlerinde dua ve zikirle meşgul olarak dışarı çıkmayacağı" belirtildi.

'İsmailağa Câmiası Resmi Web Sitesi'nde "Önemli duyuru" anonsuyla ve "Hanımların Meydanlarda Bulunması Uygun Değildir" başlığıyla yayınladığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Cemaatimizin kıymetli büyüklerinin aldığı karar gereğince; hanımlar evlerinde seccade üzerinde dua ve zikirle meşgul olacak dışarı çıkmayacaklar, erkekler ise meydanlara çıkarak hükümeti destekleyecek ve darbecilere karşı duracaklardır."