Gülen: Türkiye'ye verseler bile umurumda değil

Darbe girişimiyle ilgili konuşan Fethullah Gülen "Bu bir senaryo, içinde kendi insanları da var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen uluslararası medya kuruluşlarına verdiği beyanatta darbe girişimini eleştirdi ve bu girişimde iktidara yakın kişilerin yer aldığını iddia etti. Ortada bir senaryo olduğunu söyleyen Gülen, 'Darbeye karşı kollarımı makas gibi açarım' ifadesini kullandı.

"Benim kanımı içmek isteyen insanlar bile, demokratik usullerle şayet iktidara gelmişlerse onların anti-demokratik bir yolla bertaraf edilmelerini hiçbir zaman düşünmedim" diyen Gülen BBC muhabirinin, "Erdoğan sizin darbe girişiminin arkasında olduğunu kanıtlayabileceğini söylüyor. Buna ne cevap verirsiniz?" sorusuna "İddia edenin esas kendi davasını ispat etmesi lazım" cevabını verdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre darbe girişiminin kim tarafından hazırlanmış olabileceğine de değinen Gülen "Bir senaryo hazırladılar, hadisenin içinde kendi insanları da vardı. Baştaki insan, ta öğleden haberimiz oldu bu meseleden (dedi). Yani 8-10 saat evvel, hatta 14 saat evvel haberimiz oldu (dedi). Ve kendilerine yakın insanlar esasen içinde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Gülen ABD'de hukukun var olduğuna inandığını, Türkiye'ye iade edileceğini düşünmediğini söyledi ve "Ama verseler bile umurumda değil bu mesele. İnsan ha kendi yatağında ölmüş, ha zindanda ölmüş. Çok bir şey ifade etmez" dedi.

TÜRKİYE GÜLEN'İN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Öte yandan Türkiye tarafından ABD makamlarına iletilen talepte Gülen’in, “İade gerçekleşene kadar 60 günlüğüne geçici olarak tutuklanması” istendi.

Türkiye’nin iadesini istediği Fethullah Gülen için ABD Dışişleri Bakanı, “kanıt sunun verelim” açıklamasında bulunmuştu.

Bu gelişme üzerine Başbakan Binali Yıldırım ABD’ye, dört dosya gönderildiğini açıklamış, ABD’ye “11 Eylül’de kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz” diye Washington’a seslenmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD yönetimine dört dosya gönderdiklerini açıklayarak, "Gülen'in iadesini için gereğini bekliyoruz" demişti.