Eski HSYK üyesi İbrahim Okur gözaltında

Darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılar arasında, eski HSYK üyesi İbrahim Okur da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi soruşturması kapsamanında birçok hakim ve savcı gözaltına alınırken, kritik bir isim dikkat çekti. Eski HSYK 1'inci Daire Başkanı olan İbrahim Okur, yargıda yapılan atamalardan sorumluydu.

Darbe girişimi sonrasında, Anadolu Adliye Sarayı'nda görev yapan 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Hakim ve savcılara, "silahlı terör örgütüne üye olma", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlaması yöneltiliyor.

Gözaltına alınanlar arasında eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi hakimi İbrahim Okur da bulunuyor. Okur'un adliyede bulunan odasında polisler tarafından arama yapıldı. Arama soruşturmayı yürüten savcıların yanı sıra İbrahim Okur ve avukatı da katıldı.

Okur'a Adalet Bakanlığı tarafından zimmetle teslim edilen dizüstü bilgisayarına el konuldu.

YARGI ATAMALARINDA KİLİT İSİM

İbrahim Okur, 1996-2002 yılları arasında Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği getirildi. 2004-2007 yılları arasında Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Okur, 2010'a kadar Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptı.

2010 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine seçilen Okur, aynı yıl HSYK 1'inci Daire Başkanı oldu. 2014'de kadar Okur'un başkanlığını yaptığı 1'inci Daire, hakim ve savcılarla ilgili olarak atama, nakletme, geçici yetki verme ve kadro dağıtma gibi önemli yetkilere sahip.