Kamu çalışanlarının yıllık izinleri iptal edildi

Başbakanlık genelgesiyle tüm memurların izinleri kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltı ve görevden uzaklaştırmalar devam ederken yayınlanan bir genelge ile tüm memurlar göreve çağrıldı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında Başbakan Binali Yıldırım'ın imzası ile yayımlanan genelgede "Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar, en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir." ifadesine yer verildi.

Kamuda 2 milyon 489 bin 668'i memur, 278 bin 88'i işçi ve 571 bin 330'u diğer statülerde olmak üzere toplam 3 milyon 339 bin 86 kişi istihdam ediliyor.

HASTANELER UYARILDI

Sağlık Bakanlığı ise başarısız darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı çıkartılan veya görevlerinden uzaklaştırılması istenen personelin usulsüz olarak rapor almasını önlemek için tüm illerdeki Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne genelge göndererek hastanelerden verilecek raporlara dikkat edilmesini istedi.

Bakanlığın bu genelgesi Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından illerdeki tüm hastanelere acil olarak gönderildi. (DHA)