İBB Meclisi'nde oybirliği ile ücretsiz ulaşım kararı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında çıkan çatışmalarda önünde 17 kişinin öldüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ücretsiz toplu ulaşımı 20 Temmuz gece yarısına kadar uzattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi İstanbul Büyükşehir BelediyeSİ (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında toplandı. Toplantı, 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe kalkışması sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İBB Meclisi'nde grubu bulunan partiler ve bağımsız meclis üyeleri tarafından hazırlanan ortak deklarasyonla darbe girişimi kınandı.

ORTAK DEKLARASYON

Ortak deklarasyon Kadir Topbaş tarafından okundu. Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: "Bizler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi çatısı altındaki meclis üyeleri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'mize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir."

'İBB ÖNÜNDE 17 KİŞİ ÖLDÜ'

Darbe girişimine direnenlerden 17'sinin İBB binası önünde öldüğünü açıklayan Topbaş, "Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimizden 17 tanesi de İBB önündeki direniş sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır" dedi. Topbaş, ayrıca silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için başsağlığı diledi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM OYBİRLİĞİ İLE UZATILDI

Darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz gecesi başlatılan ücretsiz toplu ulaşım kararının 20 Temmuz saat 24:00'a kadar uzatılması teklifi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle İstanbullular, 24 Temmuz günü 24.00'a kadar toplum ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek. (DHA)