Ak Partili Dişli'nin kardeşi de gözaltında

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Tümgeneral Mehmet Dişli gözaltına alındı. Ankara Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Mehmet Dişli'nin Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki darbe girişimini koordine eden komutanlardan biri olduğu öğrenildi. DHA'da yer alan haberde Tümgeneral Mehmet Dişli'nin AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi olduğu belirtildi.

Hürriyet’te yer alan haberde ise; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın özel kalem müdürü Tümgeneral Mehmet Dişli ile bazı emir subayları ve korumaları, darbecilerin yanında yer aldı. Tümgeneral Dişli, Orgeneral Akar'ın hazırlanan bildiriyi imzalamasını ve Türk kamuoyuna okumasını istedi. Ancak Orgeneral Hulusi Akar, son derece sert ifadelerle yapılanlara karşı çıktı. Orgeneral Akar ile emir subayları zaman zaman gırtlak gırtlağa geldi. Tümgeneral Dişli, Akar'ı başına silah dayayıp ölümle tehdit etti. Akar'a sert fiziki müdahalede bulunuldu; bir ara boynuna kemer geçirildi. Orgeneral Akar'ın boynundaki yara izinin de kemer sıkmadan kaynaklandığı ve bu nedenle önceki gün TBMM'deki oturuma boynunu kapatacak şekilde üniforma ile geldiği öğrenildi.

DİŞLİ: KARDEŞİM DE OLSA...

Şaban Dişli, kardeşinin gözaltına alındığının ortaya çıkmasının ardından, sessizliğini Twitter üzerinden bozdu. Dişli, “soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa, duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir” yazdı. Şaban Dişli’nin mesajları şöyle;

“Biz Türkiyemiz ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın Emrindeyiz. Liderimiz Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşimde olsa asla ve asla duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir. Biz Ölümüne darbeye hayır dedik demeye devam edeceğiz.”