Acıbadem muhtarını yüzbaşı vurarak öldürdü

Mete Sertbaş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, askerlerin Türk Telekom binasına girmeye çalıştığı sırada öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acıbadem'de bulunan Türk Telekom binasına girip internet erişimini kapatmak isteyen askerlerle, Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş arasında 15 Temmuz gecesi tartışma yaşandı.

Hürriyet'in haberine göre, askerleri durdurmak isteyen muhtar, birliğin başında olduğu iddia edilen bir yüzbaşı tarafından yakın mesafeden göğsünden vurularak öldürüldü.

'GÜLER YÜZLÜ MUHTAR'

Acıbademliler tarafından çok sevilen Mete Sertbaş, iki dönemdir muhtarlık yapıyordu. Mete Sertbaş'ın annesi ve babası haberi, bulundukları Erzincan'da aldılar. Sertbaş, evli ve 2 çocuk babasıydı. Mete Sertbaş'ın öldürülmesinin ardından Ekşi Sözlük'te hakkında şunlar yazıldı:

  • üsküdar acıbadem mahallesi muhtarıydı. yanılmıyorsam 10 küsür yıldır bu mahallenin muhtarlığını yapmaktaydı, kendisinden önce de babası 20 yıl bu mahallenin muhtarlığını yapmıştı. 15 temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sonucunda açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. muhtarlığa ne zaman işimiz düşse gayet güleryüzlü bir şekilde bizleri karşılar, kendisinden istediğimiz evrakları temin ederdi. şurda da kendisiyle 2014 yılında yapılan kısa bir röportaj var. söylenildiğine göre askerler acıbadem'deki telekom binasını ele geçirmek istemiş, polis karşılık vermiş. muhtar ise askerle polis arasındaki çatışmada arabuluculuk yapmak isterken kurşunların hedefi olmuş. kendisiyle birlikte bu çatışmada 4 sivil hayatlarını kaybetmiştir.
  • evin 100-150 metre yakınında silahlı çatışmaların yaşanması, çok sevilen muhtarın bu çatışma sonucu öldürülmesi, çok üzüntülüyüm. ölenlerin geride bıraktıklarına sabır diliyorum. (tsubasa ohzora)
  • çok sevilen bir muhtardı. hala inanamıyorum. mekanı cennet olsun... şehit edildiği yerde kanı hala kurumamış o noktaya çiçekler konulmuştur. (obyon)
  • çok iyi kalpli, kibar ve dinleyen bir insandı. çok üzüldüm. bugün öldürüldüğü yerden geçtim, kanı henüz kurumuştu. yapanların canı cehenneme. (baadermolothoff)
  • kendisi görevini layıkıyla icra eden, iyi niyetli, yardımsever ve henüz 49 yaşında bir adamdı.

    acıbadem telekomu işgal eden askerlerle konuşmak için, acıbadem caddesi'nin en merkezi yerinde askerlere doğru yürürken, yakın mesafeden haince katledilmiş ve bugün toprağa verilmiştir. 12 yaşındaki evladı babasız kalmıştır... nur içinde yatsın... (dogville)