Ücretsiz ulaşım, bedava konuşma!

AK Parti, ulaşımın ücretsiz olmasını önerdi, İBB duyurdu. 3 GSM şirketi de bedava paketleri kullanıcılara yüklediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı yazılı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın pazartesi akşamına kadar 24 saat ücretsiz hizmet verecek” ifadesini kullandı.

Dün akşam saatlerinde kapatılan ve gece boyunca tanklarla kapalı tutulan İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden durdurulan trafik nedeniyle Üsküdar-Kabataş arasında sabaha kadar aralıksız arabalı vapurlarla ücretsiz taşımacılık hizmeti verildi. Kabataş-Üsküdar arasındaki ücretsiz arabalı vapur seferleri devam ediyor. Bu arada vatandaşlar metrobüs, tramvay ve metrodan da ücretsiz yararlanıyor.

ÖNERİ AK PARTİ'DEN GELDİ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, dün yaptığı açıklamada "darbe girişiminde halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için toplu taşımanın ücretsiz olmasını ve meydanlarda bulunan vatandaşlara kumanya dağıtılmasını" istedi. Bunun üzerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, SAMULAŞ'a ait tramvay, ekspres ve ring otobüslerinin Pazartesi sabahına kadar vatandaşlara ücretsiz taşıma yapacağını açıkladı.

GSM ŞİRKETLERİNDEN DE BEDAVA EK PAKET 

Öte yandan GSM şirketleri de Türkiye genelinde ücretsiz konuşma, SMS ve internet yüklemesi yaptıklarını duyurdu. Turkcell'den yapılan açıklamada “Yaşanan süreçte halkımızın kesintisiz iletişimini sağlamak adına tüm gücümüzle çalışıyor ve hiçbir hizmetin aksamaması için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın acil iletişim ihtiyaçlarını karşılayıp yakınlarına ulaşabilmeleri için tüm Turkcell'lilere ücretsiz konuşma, SMS ve internet yüklemesi yapılacaktır" denildi. Türk Telekom'un kullanıcılarına gönderdiği mesajda ise şöyle denildi: "Değerli müşterimiz, iletişim ihtiyacınızı karşılamak adına yurtiçi her yöne 100 dakikaya kadar olan konuşma ve 500  MB'a kadar olan internet aşımlarınız gelecek faturanıza yansıtılmayacaktır." (DHA)