Türkiye'de darbe protestoları

Türkiye'de darbe protestoları birçok il ve ilçeye yayıldı. Protestoların olduğu bazı şehirlerde olaylar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR Türkiye'de 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi sırasında 161 kişi hayatını kaybetti. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe girişimine karşı vatandaşları meydanlara ve hava limanlarına davet etti. Ülke geneline yayılan protestolarda İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok il ve ilçe de yurttaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Birçok ilçede sokağa çıkma yasakları saatlerinde de camilerden anonslar yapılarak halk sokağa çağrıldı.

DİYARBAKIR'DA TOPLANAN GRUBA PATLAYICI ATILDI

Diyarbakır Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan AK Parti il başkanlığı önünde darbe girişimini protesto için toplanan gruba yoldan geçen bir araçtan el yapımı patlayıcı atıldı. Patlamanın ardından toplanan grup kaçışırken bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra yolun bir kısmını trafiğe kapattı. Darbeye karşı Diyarbakır AK Parti il binası önünde bulunan kalabalığa seslenen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “ zalimler hedeflerine ulaşamadı” dedi.

İSTANBULLULAR TAKSİM MEYDANI' NDA SABAHLADI

akm

Gece boyunca Taksim Meydanı' nda bulunan vatandaşlardan bazıları, ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet anıtı çevresinde ve çimlerin üzerinde uyudu. Bu arada vatandaşların Atatürk Kültür Merkezi binasına Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan' nın posterleri astığı görüldü. Burada bulunan gruplar, geceyi Gezi Parkı' nda ve Taksim Meydan' nın da geçirdi.

ANKARA'DA VATANDAŞLAR KIZILAY MEYDANI' NDA TOPLANDI

Ankara'da darbe girişimi protesto etmek isteyen gruplar Kızılay Meydanı' nda toplandı. Geceyi burada geçiren kalabalık grup sabah saatlerinde dağıldı.

CİZRE VE SİLOPİ'DE YASAK SAATİNDE DIŞARIYA ÇIKIN ANONSU YAPILDI

Türkiye'de batıda olduğu gibi doğu il ve ilçelerinde de camilerden vatandaşlara dışarı çıkın anonsu yapıldı. Şırnak'ın Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde saat 23.00'te başlayan sokağa çıkma yasağının başlama saatinde halkın dışarıya çıkması için cami hoparlörlerinden anonslar yapıldı. Emniyet önlerinde bekleyen yurttaşlar sabaha karşı evlerine dağıldı.

İZMİR'DE BEKLEYİŞ SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

İzmir'de vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' nın posterleriyle Konak Mahallesi' nde bir araya geldi. Grubun arasından sık sık "Asker kışlaya,Türkiye burada, darbeciler nerede, Recep Tayyip Erdoğan, Dik dur, eğilme, bu millet seninle, İdam isteriz” sloganları atıldı.

darbe2

ElAZIĞ'DA BİRÇOK SİYASİ PARTİ HALKI GELİŞMELERDEN HABERDAR ETTİ

Elazığ’da binlerce kişi İzzet Paşa Meydanı’  nda bir araya geldi. Ellerinde bayraklar olan topluluk sıkça tekbirler getirerek sloganlar attı. Birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri halka hitap etti. Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve eski milletvekili Zülfü Demirbağ yaptığı konuşma esnasında gelişmelerden halkı haberdar etti.

HÜDA PAR Elazığ Başkanı Yusuf Yüksel ise yaptığı konuşmada, darbe teşebbüsü karşısında iktidarın yanında olduklarını belirtti. Elazığ Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ve Elazığ Belediye Başkanı yardımcısı Karahan Çelik de yaptığı açıklamada meydanlara çıkan bütün vatandaşlara teşekkür etti.