Süleyman Soylu: Darbe girişiminin arkasında ABD var!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Süleyman Soylu, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakan Süleyman Soylu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğunu söyledi. Bu ülkede yayınlanan bazı dergileri de sorumlu tutan Soylu, "ABD bize Gülen’i vermek zorundadır” diye konuştu.

'ABD TARAFINDAN TUTULUYOR'

Habertürk'te canlı yayınına katılan Bakan Soylu, “Darbenin arkasında Amerika var. Oradan yayınlanan birkaç dergi, bir kaç aydır faaliyette bulunuyordu” dedi.

Soylu açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz ABD’ye aylardır Fethullah Gülen konusunda bir mesaj veriyoruz. ABD bize Fethullah Gülen’i vermek zorundadır. Ben tarihi tespitler yapıyorum. İçinde bulunduğumuz olayların tarihi değerlendirmelerini ortaya koyuyorum ve Fettullah Gülen denilen bir psikopatın orada Amerika tarafından tutulduğunu net bir şekilde ortaya koydum.”

'YANLIŞ DEĞERLENDİRMELER YAPILIYOR'

İsrail ve Rusya’yla olan ilişkilerin düzelmesinin “bütün ülkelerle bir araya geliyoruz” şeklinde yorumlanmaması gerektiğini söyleyen Soylu, “Bizim Atatürk Havalimanımız patlıyor. Ne zaman patlıyor Atatürk Havalimanı, bizim Rusya’yla ve İsrail’le anlaşma gerçekleştirmemizin hemen akabinde patlıyor. Bütün bu soruların elbette ki kendi adına bir cevabı vardır. Her şey çiçek, her şey böcek, ay ne güzel bütün ülkelerle bir araya geliyoruz diye bir değerlendirme söz konusu değil” dedi.