John Kerry: Gülen'le ilgili sorular gündeme gelecektir

Ankara'ya Fethullah Gülen'e dair kanıtları kendilerine ulaştırması çağrısı yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Gülen ile ilgili bazı sorular"ın gündeme gelebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lüksemburg'da açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, darbe soruşturması konusunda Türkiye'ye yardımcı olacaklarını belirtti. Bu bağlamda Ankara'ya Fethullah Gülen'in darbeyle bağlantısı olduğuna dair kanıtları kendilerine ulaştırması çağrısı yapan Kerry, "Tahminimiz Sayın Gülen ile ilgili bazı sorular gündeme gelecektir" dedi.

Al Jazeera'nin haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisini arayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin hukuki süreç konusu da dâhil olmak üzere son gelişmeler hakkında telefonda bir görüşme yaptı.

DAYANIŞMA MESAJLARI

Bakan Çavuşoğlu’nu arayarak durum hakkında bilgi alan Kerry ile Kanada, Estonya, Lübnan ve Irak dışişleri bakanları, Türkiye'deki demokratik sürece ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini ifade etti. Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladılar.

SORUMLUSU OLARAK GÖSTERİLİYOR

Başbakan Binali Yıldırım başarısız darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen'i işaret ederek, "Yaşanan olaydan sonra çete liderinin arkasında duracak ülke göremiyorum" demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenmiş, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'i kastederek, "Pensilvanya'daki zatı teslim edin" diye konuşmuştu.