Çetinkaya: Yanlış hesap Bağdat'tan döner

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, görevden alınması ile ilgili "Bu hesap yanlış bir hesap, Bağdat'tan döner" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşi, Sinop Garnizon Komutan Vekili Albay Temel Çetinkaya'nın, darbe girişimi gözaltına alınması sonrası görevden alınan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, merkez valiliğine atandığını ve kenten ayrıldığını söyledi. Çetinkaya, eşi Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya'nın ise başsavcıya ifade verdiğini belirterek "Biz hükümet emirlerine karşı hiç bir şey yapmadık. Emniyet, Jandarma, askerlik şube başkanı, ben hep bir aradaydık. Bakanlık ne dediyse, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü biz onu yaptık. Bunu bilin. Bu hesap yanlış bir hesap, Bağdat'tan döner, memleketimiz düzelsin biz zaten düzgünüz. Bize dediler ki bir arada olun, gözden uzak olun, kontrol altında tutun her şeyi, biz de aynen öyle yaptık" dedi.

YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından yerine Sinop Valisi olarak atanan Kemal Cirit kente gelerek göreve başladı. Sinop'un yeni valisi, Valilik personeli tarafından karşılandıktan sonra makamına geçti. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Cirit," Arkadaşlar bilindiği üzere zor dönemleri birlikte yaşamaktayız. Bazı güçler maalesef kamunun da imkânlarını kullanarak bu millete silah doğrultmayı düşünebildiler. Ve hainlikte sınır olmadığını gösterdiler" dedi. (DHA)