110 hakim ve savcı için gözaltı kararı

HSYK'nın talebiyle İstanbul'da bulunan Anadolu Adliye Sarayı'nda görevli, 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'nin talebi üzerine Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yapan 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Bakırköy Adliyesi'nde ise aramalar başladı.

Başsavcılık, 71 hakim ve 39 savcı hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlamasıyla gözaltı kararı talep etti.

Anadolu 2'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin, başsavcılığın kararını kabul etmesi üzerine hakim ve savcılara ait 58 adreste arama yapıldığı belirtildi. Aramalar, 5 cumhuriyet savcısının gözetiminde yapılıyor.

BAKIRKÖY ADLİYESİ'NDE ARAMALAR BAŞLADI

Diğer yandan Bakırköy Adliyesi'nde görev yapan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 60 hakim ve savcının odalarında aramalar başladı. Bazı hakim ve savcıların arama yapılırken odalarında olduğu görüldü.

Yerlerinde olmayan olmayanların odaları teknik ekip tarafından açıldı ve bilgisayarlardan imaj alma işlemi başladı.

Gözaltına alınan hakim ve savcılar ise işlemleri başlayana kadar, Bakırköy Adliyesi'nin konferans salonunda tutulacak.

Anadolu Adliyesi'ne de arama işlemleri için polis ekipleri gönderildi. (DHA)