Doktorlara zorunlu acil mesaisi

Başbakan Binali Yıldırım'ın "İnsanlar artık kız bakmaya gidiyor" dediği acil servislerdeki yoğunluğu azaltmak için bazı hastanelerde doktorlara zorunlu acil servis mesaisi getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devlet ve üniversite hastanelerinin acil servislerindeki yoğunluğu azaltmak için fatura doktorlara kesildi. İstanbul'daki yoğunluğu en yüksek hastanelerden olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yönetimin doktorlara gönderdiği yazıda, polikliniklerdeki doktorların mesaiden sonra acil servislerde görev alması istendi.

Evrensel'in haberine göre, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin 31 Mayıs 2016 tarihinde doktorlara gönderdiği yazıda “Acil servisteki mevcut yoğunluğu azaltmak amacıyla, Genel Cerrahi, Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Üroloji, KBB, Göz Hastalıkları ve Ortopedi kliniklerinde mesai kaydırma ve vardiya hizmeti planlanmaktadır” ifadesine yer verildi. Doktorlardan 15 gün içerisinde mesai kaydırma ve vardiya hizmeti için planlarını yönetime bildirmeleri talep edildi.

ACİLDE 5 SAATLİK EK MESAİ

Bu talebin ardından doktorlar poliklinik mesailerini bitirdikten sonra yaklaşık 5 saat de acil servislerde görev yapmaya başladı. Başbakan Binali Yıldırım, geçen günlerde 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı anlatırken, "İnsanlar acil servise artık kız bakmaya gidiyorlar" demişti.

Haberin tamamı