Bakan Ala: 26 belediye başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 2014 Mart'nda yapılan yerel seçimlerden sonra toplam 26 belediye başkanının görevden alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Efkan Ala, şu ana kadar 26 belediye başkanının görevden alındığını açıkladı.

Bakan Ala, çeşitli temaslarda bulunduğu Erzurum'un Tortum ilçesinde soruları yanıtladı. Ala, Mardin'in Mazıdağı ilçesinin Eş Belediye Başkanları Necla Yıldırım ile Ali Özkan'ın, Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonrası görevlerinden alınmalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Mazıdağı'ndaki patlamada, bizim, müfettişlerin ve valilik değerlendirmelerine göre ciddi problemler var. Orada belediyenin bir kamyonu kullanılmıştır. Devletin ve milletin imkanlarını, hele hele araçlarını terör örgütüne bombalı saldırıda bulunsun diye, bir şekilde buna imkan sağlar ve tahsis ederse gereği derhal yerine getirilir. Bu konuda soruşturma açtığımız belediye başkanlarını, bu konuya ilişkin yine soruşturma açılmış meclis üyelerini görevden uzaklaştırıyoruz."

'BELEDİYELERE ELEŞTİRİ'

Ala, görevden alınan diğer belediye başkanlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Bugüne kadar 26 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Çünkü millet onlara 'hizmet etsin' diye oy veriyor. Önce kanal kazdılar, çocukları, oradaki insanları arkasına koydular. Kanalları kazarken milletin verdiği paraları ki biz hiç ayrım yapmadan devletin payı neyse gönderiyoruz, onları kanalda kullandılar. Sonra biz kanalları kapattık, temizledik, bu sefer de belediye araçlarını bombalı saldırılarda kullandırıyorlar." (Ajanslar)