Alevilerden AK Parti'ye uyarı

Ankara Demokratik Alevi Derneği Eşbaşkanı, AK Parti destekli cihatçı oluşumların kendilerini tehdit ettiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Alevi Derneği Ankara Şubesi, “Demokratik Alevi Dernekleri olarak AKP hükümetini uyarıyoruz. Aleviler yalnız ve savunmasız değildir” ifadelerini kullandı.

Birgün'ün haberine göre,  Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eşbaşkanı Songül Çelik, AK Parti’nin İMKANDER gibi cihatçı oluşumları destekleyen yapılar aracılığı ile Alevileri tehdit ettiğini ifade ederek elik, şunları söyledi: “AKP Hükümeti, Maraş Terolar’da Alevilerin rızasını almadan, yerleşim yerlerinin hemen yanına Mülteci kampı adı altında IŞİD kampı yapmayı sürdürürken şimdi de Suriye ve Kafkasya’da devlet adına örtülü faaliyet yürüten İMKANDER adlı kuruluşa Alevi kurumlarını ihbar ettirerek itibarsızlaştırma ve kriminalize çalışması yürütüyor" dedi.

'HÜKÜMETİ UYARIYORUZ'

İMKANDER’in Kafkasya, Suriye, Irak, Afganistan, Filistin ve Filipinler gibi pek çok ülkede yardım amacıyla kurulduğu belirtilse de özellikle Suriye’de cihatçı faaliyet yürüttüğünü ifade eden Çelik, şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler gündemine giren İMKANDER’in, AKP Hükümeti’nin Alevi coğrafyasını Sünnileştirme politikasına destek olmak için, Alevi kurumlarını hedef aldığı ve hakkımızda suç duyurusunda bulunduğuna kuşkumuz yoktur. AKP Hükümetini uyarıyoruz. Aleviler yalnız ve savunmasız değildir.”