AA muhabiri Nice katliamıyla eğlendi!

AA muhabiri Ali Kahrıman, 84 kişinin öldürüldüğü Nice katliamı için Twitter hesabından gülücük emojisi kullanarak, "Fransa'daki saldırıda halkın arasına dalan kamyonun freni patlamıştır. Terör değildir" mesajı attı. Tepkiler üzerine AA Kahrıman'ın işine son verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Ali Kahrıman, Fransa'nın Nice şehrindeki Nice katliamıyla dalga geçen bir tweet atınca büyük tepki çekti. AA muhabiri, 84 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin Twitter'dan, "Fransa'daki saldırıda halkın arasına dalan kamyonun freni patlamıştır. Terör değildir" yazdı. Kahrıman, mesajının sonuna da gülen surat ekledi.

Twitter'da profil fotoğrafında elinde AA mikrofonu bulunan, Twitter'daki tanıtımında 'Anadolu Ajansı Muhabiri-Öğretmen-Futbol Federasyonu hakemi' bilgileri yer alan Kahrıman, söz konusu mesajının tepki çekmesi üzerine bu bilgileri silerek yalnızca "BURSA" yazdı.

Kahrıman, hesabındaki kişisel bilgilerini değiştirerek, “Burada yazdıklarım sadece beni bağlar.. Herhangi bir kurumla alakası yoktur..” diye yazdı. Kahrıman, söz konusu tweeti gelen tepkilerin ardından sildi. Daha sonra da hesabını kapattı.

AA: İLİŞİĞİ KESİLDİ

Anadolu Ajansı Twitter’dan bir açıklama yayınlayarak Kahrıman’ın sürekli çalışan değil, serbest haberci olarak dönem dönem AA’ya haberler yaptığını belirtti. Kahrıman’ın ‘son derece sorumsuz bir paylaşım yaptığı’ gerekçesiyle AA’yla tüm ilişiğinin kesildiği açıklandı.AA'nın açıklamasında şöyle denildi: "Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında, sürekli çalışanımız olmayan ve serbest haberci olarak zaman zaman haberlerini kullandığımız Ali Kahrıman isimli şahsın kişisel Twitter hesabından son derece sorumsuz bir paylaşım yaptığı tespit edilmiştir. Bu kişinin Anadolu Ajansı ile tüm ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İşte büyük tepki çeken o tweet:

tweet