'Selefi camilerine gidenler IŞİD'e katılıyor'

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Halife Keskin, TBMM kurulan komisyona bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Halife Keskin, yurtdışında Arap camilerine giden Türklerin IŞİD'e katıldıklarını söyledi.

TBMM Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu’nda konuşan MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Fransa'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde, orada yaşayan birçok Türk gencinin Diyanet'e bağlı camilere gitmediğini söyledi.

Milliyet gazetesinden Bahar Atakan, başka camilere giden gençlerin IŞİD'e katılarak Suriye'ye gittiğini söyleyen Ersoy, geri getirilen gençlerin hayata entegre olamadıklarını aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Halife Keskin, "Maalesef, çok az olsa da Türkler’den de IŞİD’e katılanlar var. Şimdiye kadar Almanya’da sadece bir camimizde yapılan sohbetle, dışarıdan birinin yaptığı sohbetle bir kişinin IŞİD’e katıldığı tespit edildi. Dernek başkanı hemen istifa etti, değiştirildi. Ama, Türkler’den Arap camilerine giderek, bilhassa selefist camilere giderek IŞİD’e katılanlar var. Onlara da fiilen, hukuken ya da başka yolla mâni olmanız mümkün değil" şeklinde konuştu.

Etiketler IŞİD TBMM Ruhi Ersoy