Otobüste mastürbasyon yapan muavine 6 yıl 3 ay

Cinsel saldırı sanığı muavinin cezasına ‘takdiren indirim’ yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’dan İstanbul’a giden otobüste mastürbasyon yaparak üniversite öğrencisi kadın yolcuya cinsel saldırıda bulunan muavin Gökhan G. (27) altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gökhan G.’nin araçta uyuyan bir yolcuya bakarak mastürbasyon yaptığı ve yolcunun 'yüzüne boşaldığı' iddia edilmişti. Gözaltına alınan Gökhan G., polise verdiği ifadede ‘şeytana uyduğunu’ söylemiş, önce serbest bırakılıp sonra tutuklanmıştı.

Gebze 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Gökhan G. üniversite öğrencisi genç kadını düşünerek mastürbasyon yapmadığını savunarak, “Benim hareketim müştekiye karşı değildir. Araç Yalova’dan Eskihisar feribotuna bindiğinde uyandım. Kaptana kahve almak üzere otobüsten inerek feribota çıktım. O arada feribotta aşırı dekolte giyinmiş bir bayan gördüm. Sabahın verdiği mahmurlukla tahrik oldum. Kaptanın kahvesini verdikten sonra feribottaki lavabolara baktım. Ama lavabolar doluydu. Otobüse geri döndüm. Otobüsün kontağı kapalı olduğundan iç ışıkları yanmıyordu ve karanlıktı. Otobüsün arka tarafına geçtim. Elime bir bardak almıştım. Burada mastürbasyon yaptım” dedi.

'BARDAKTAN DÖKÜLDÜ'

Bardağın içindeki spermlerin üniversite öğrencisi genç kızın üzerine yanlışlıkla, otobüsün içindeki çöpleri topladığı sırada döküldüğünü savunan Gökhan G., şöyle devam etti: “Müştekinin önündeki çöpleri almak için uzandığımda elimdeki bardaklar döküldü. Müşteki uyandı ve başımda beni görünce hafiften çığlık atarak bağırmaya başladı ve ‘Sen ne yapıyorsun?’ dedi. Ben de üzerine su döküldüğünü kızacak bir şey olmadığını söyledim. Ardından da ben oradan ayrıldım. Ben ilk etapta yalnızca suyun döküldüğünü zannettim. Daha sonra olay önce şoföre intikal etti. Bunun üzerine arabanın iç ışıklarını yaktık. Müşteki koltuktaki lekeleri gösterip ‘Muaviniz benim başımda mastürbasyon yaptı’ dedi. Olay daha sonra jandarmaya intikal etti.”

MUAVİN: PİŞMANIM

Davanın bugünkü karar duruşmasında, pişman olduğunu belirten sanık şunları söyledi: “Öncelikle müştekiyi bu duruma düşürdüğüm için pişmanım ve vicdan azabı çekiyorum. Metro Turizm’e başlamadan önce 12 yıl kadar gece kulübü ve benzeri yerlerde garson olarak çalıştım. Herhangi bir kadın müşteriyi rahatsız ettiğime dair herhangi bir şikayet almadım. Mağdurun önünde arkasında, sağında ve solunda erkek ve bayan yolcular bulunmaktadır. Ben başıma gelen bu olayı bir ahmaklık ve şansızlık olarak değerlendiriyorum.”

Mastürbasyon yaptığını kabul etse de bunu yolcunun yanında yapmadığını savunarak mahkemenin bunu dikkate almasını isteyen Gökhan G. şöyle konuştu “Benim de kız kardeşim ve bayan akrabalarım var. Bu şekilde bir olayı tasvip etmiyorum. Muavin olarak çalıştığım süre içinde zaman zaman otobüsün çok tenha olduğu durumlar söz konusu olmuştur. Yine benim bu şekilde art niyetim olsa yolcunun içeceğine bir şeyler katarak bu olayı yapma imkanım mevcuttur. O kadar kişi arasında bu şekilde bir olayı gerçekleştirilmesi mümkün değildir.”

CEZADA İNDİRİM YAPILDI

Mahkeme kararında, Gökhan G.’nin ‘hayasızca hareket’ suçundan beraatine karar verdi. Mahkeme, diğer yolcuların olayı görmemesini gerekçe gösterdi.

‘Cinsel saldırı’ suçundan beş yıl hapse çarptırılan Gökhan G.’nin cezası eylemini uyuyan ve kendisini savunamayacak pozisyonda olan mağdura karşı işlediği gerekçesiyle yarı oranında artırılarak yedi yıl altı aya çıkarıldı. Ancak ceza, ‘sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alınarak’ mahkemenin ‘takdiren indirimi’yle altı yıl üç aya düşürdü.

ŞİRMET KARARDAN MEMNUN

Metro Turizm A.Ş.’nin avukatı Burçin Başak adliye çıkışında şöyle konuştu:“Olayın biz de mağduru olmakla birlikte bu olayın asıl mağduru yolcumuzun mağduriyeti ve acıları bu yolla bir nebze de olsa dinecekse bizim için ne mutlu. Kararın yerinde olduğunu düşünüyoruz.” (DHA)