Nuran Dutlu cinayeti davası görüldü

İşkence ile öldürülen Nuran Dutlu'nun katil zanlılarının yargılandığı davanın duruşması Kocaeli'de görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmit'te dövülerek öldürülen ve elleri kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu'nun annesi, bugün yapılan duruşmada sanıklara "Ben kızımı elsiz defnettim. Kızımın ellerini ne yaptınız?" diye tepki gösterdi.

İzmit-Kandıra yolunun Çayırköy mevkisinde, geçen Ocak ayında, naylona sarılmış bir kadın cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen, dövülerek ve iple boğularak öldürüldüğü anlaşılan kişinin, Nuran Dutlu olduğu tespit edildi. Jandarma tarafından kurulan 15 kişilik özel ekip cinayeti çözmek için çalışmaya başladı.

Jandarma tarafından yapılan operasyonda yakalanan Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı. Yıldız ifadesinde, Dutlu'nun kendisine 5 bin lira borcu olduğunu ve çıkan tartışmada Nuran Dutlu'yu öldürdüğünü söyledi. Yıldız, Bursa'da Dutlu'yu iple boğduktan sonra ellerini ufak parçalara ayırdıktan sonra klozete attıklarını ve cesedi Kandıra yoluna attıklarını anlattı.

KADIN PLATFORMUNUN TALEBİ REDDEDİLDİ

Cinayetle ilgili davanın duruşması Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız, Sertaç Özer, tutuksuz sanıklar Serkan Altıok, Vedat Ay ile öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan'ın duruşmaya katılma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Kızı öldürülen anne Hediye Durmuş, duruşma sırasında "Sanıklara bir tek sorum var. Benim kızımdan ne istediniz? Ben bunun cevabını istiyorum. Kızımın ellerini ne yaptınız? Ben kızımı elsiz defnettim. Bunun cevabını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyetinin söz verdiği tutuklu sanık Sertaç Özer, "Daha önceki yazılı savunmamı tekrar ediyorum. Tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu. Diğer tutuklu sanık, Muhammet Yıldız da önceki savunmasını tekrar ettiğini söyledi.

"ADALET SAĞLANANA KADAR TAKİPÇİSİYİZ"

Kocaeli Adliye Binası önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu duruşmanın ardından protesto gösterisi yaptı. Katillerin indirim yapılmadan cezalandırılmasını istediklerini söyleyen Kübra Özkan, "Kadına karşı işlenen her türlü suçun son bulmasını istiyoruz. Bugün burada Nuran'ın sesiyiz. Ailemiz ile birlikte Nuran için adalet sağlanana kadar bu davanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Hediye Durmuş , "Biz suçsuzuz diyorlar başka da bir şey demiyorlar. Ben çocuğumu elsiz ayaksız defnettim. İnşallah en ağır şekilde müebbet alırlar da birazcık içim serinler. Kızımın çocuğu ağlıyor. Mahvettiler bizi. Hayvana çarpıyorlar insan ona bile acıyor. Ne kadar insan öldürmek kolay. O da bir kadın. Onun da çocuğu var. Öldürürken kendilerini hiç düşünmediler mi? Acaba bana da böyle yapsalar ben ne olurdum diye düşünmediler mi? Yüzlerinde insanlık namına hiçbir şey kalmamış. Mahkemede sorduğum soruya niye cevap vermediler" dedi.

Mahkeme heyeti, tanık Cemal Duman'ın ifadesinin alınması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına duruşma gününün iddianame sureti eklenerek bildirilmesi ve Muhammet Yıldız ile Sertaç Özer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Eylül 2016 tarihine erteledi. (DHA)