Demirtaş: AKP’li işadamları PKK’ye haraç veriyor

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, DBP'li belediyelere teröre destek verdiği gerekçesiyle kayyım atanmasına kızdı, "Asıl AKP'ye yakın Rizeli işadamları PKK'ye yardım ediyor. Erdoğan da bunu biliyor. Kayyım atanacaksa bu şirketlere atansın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti hükümetinin, teröre destek verdiği gerekçesiyle DBP'li belediyelere kayyım atanmasına yönelik yasal hazırlık yapmasını eşkıyalık ve darbe olarak niteledi, “Eğer bazı kişiler ve şirketler PKK’ye yardım yaptı diye suçlanacaksa Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Özellikle Doğu’da; baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li Karadenizli iş adamları" dedi.

ERDOĞAN DA BİLİYOR

Bu işadamlarının PKK’ye ciddi yardımlarda bulunduklarını saklamadıklarını da sözlerine ekleyen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu yardımları bildiğini söyledi. Demirtaş, şunları söyledi: "Erdoğan bunları ismen biliyor. Bunlar PKK’ye ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar. Erdoğan’a bunu defalarca gidip şikâyet babında da ifade etmişlerdir. ‘Biz PKK’ye vergi ödemeden orada çalışamıyoruz’ diye. Erdoğan da bunu engellemediğini birkaç defa üstü kapalı toplantılarda söyledi."

'KAYYIM, O ŞİRKETLERE ATANSIN'

Cumhuriyet'ten Mahmut Ilıcalı'ya konuşan Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti: "O AKP’li şirketlere kayyım atayacaklar mı? Çünkü onlar bildiğim kadarıyla PKK’ye çok büyük paralar verdiler. Gönüllü mü yoksa mecburi mi verdiler bilemem. Ama belediyeler PKK’ye yardım yaptı yalanına sığınmak yerine mümkünse kayyım atayacaklarsa bu AKP’li büyük şirketlere atasalar daha iyi olur."

Röportajın tamamı