Tabip Odası’ndan ‘acil servis’ tepkisi

İstanbul Tabip Odası, Başbakan Yıldırım'ın acil servis açıklamasına, "Bu açıklama hastane acillerindeki ‘acil’ kavramından ne anladıklarını bir kez daha gözler önüne sermiştir" şeklinde yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tabip Odası, Başbakan Binali Yıldırım'ın acil servis ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘acil servislerde kız bakılmaya gidiliyor’ değerlendirmesine sert tepki gösterdi.

Açıklamada, “Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında AKP’nin sağlık politikaları ile ilgili sunumunu yaparken vermiş olduğu örnekte 'Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu' şeklinde açıklama yaparak hastane acillerindeki ‘acil’ kavramından ne anladıklarını(!) bir kez daha gözler önüne sermiştir” denildi.

İstanbul Tabip Odası’nın basın açıklamasında, bugün saat 19.00’da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önünde bir basın açıklaması ile Binali Yıldırım’ın açıklamalarını protesto edeceklerini ifade etti.