7 mülteci Ege'de boğuldu

Ege'den Yunanistan'a doğru umut yolculuğuna çıkan mültecileri taşıyan tekne alabora oldu, 4 yaşındaki bir kız çocuğu boğuldu, 6 kişi de kayıp.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Denizi'nde bir mülteci faciası daha yaşandı. Rüzgârlı havada ters dönen sürat teknesinden suya düşen 11 mülteciden 4 yaşlarında bir kız çocuğu boğuldu. Kayıp olan 6 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı sitenin haberine göre; Türkiye kıyılarından Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru yola çıkan, içinde 11 kişinin bulunduğu tekne, şiddetli rüzgarla oluşan dalgalar nedeniyle alabora oldu.

Bölgedeki balıkçıların bu sabah 06.00'da fark edip haber vermesi üzerine olay yerine giden Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, çalışma başlattı. Bölgede üç Yunan Sahil Güvenlik botu ile iki helikopterin arama kurtarma çalışması yürüttüğü belirtildi.

Öte yandan Bodrum'dan son iki gün içinde İstanköy (Kos) Adası'na botlarla 43 mültecinin geçtiği, Ege'nin kuzeyinden ise Midilli'ye bu sabah 70 mültecinin ulaştığı öne sürüldü.

(DHA)