Bahoz Erdal, ABD güçleri ile operasyona katıldı iddiası

Abdülkadir Selvi: "ABD askerlerinin YPG arması takarak katıldığı Menbiç operasyonunu, öldürüldüğü öne sürülen PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal planladı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK'nın üst düzey yöneticilerinden, Bahoz Erdal adını kullanan Fehmen Hüseyin'in Suriye'de IŞİD'e karşı düzenlenen Menbiç operasyonunu planlayan isim olduğu öne sürüldü. İddiayı Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dile getirdi.

Selvi, Suriye'de İŞİD'in kontrlü altında olan Menbiç kentine düzenlenen operasyonu, Anadolu Ajansı'nın (AA)  öldürüldüğünü iddia ettiği Bahoz Erdal'ın planlandığını yazdı. PYD liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'nin gerçekleştirdiği Menbiç operasyonuna ABD güçleri hem havadan hem de YPG arması takarak karadan destek vermişti.

'UZUN SÜREDİR SURİYE'DE'

Selvi, bugünkü yazısında Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiasını PKK'nın yalanladığını hatırlattıktan sonra yerel kaynaklardan da aksi yönde bir teyit gelmediğini belirtti. Selvi, şunları yazdı:

"Bahoz Erdal uzun bir süredir Kandil’de değil, Suriye’de. KCK’nın yönetimindeki 53 kişiden 17’si PYD’nin de yönetiminde. Bunların başında Bahoz Erdal geliyor. Kod adı Bahoz Erdal ama gerçek ismi Fehman Hüseyin olan, bir Suriye vatandaşı. Suriye iç savaşı başladığında PKK’nın Suriye kolunu organize eden isimlerden. Sofi Nurettin ve Mustafa Karasu ile birlikte uzun bir süredir Suriye topraklarında PYD-YPG’nin yapılandırılmasıyla ve Suriye’deki savaşıyla ilgililer."

ABD ASKERLERİ DE KATILDI

Abdülkadir Selvi, Menbiç operasyonuna ilişkinse şu iddiaları dile getirdi: "Bahoz Erdal’ın son olarak Menbiç’e yönelik operasyonunun koordinasyonunda görev aldığı söyleniyor. Menbiç operasyonu IŞİD’e karşı Amerikalılarla birlikte yürütülen bir operasyon. Kara birlikleri olarak Demokratik Suriye Güçleri adı altında YGP’nin katıldığı bir operasyon. Amerikan askerlerinin YPG üniforması taktıkları operasyondan söz ediyorum. Satır aralarındaki mesajı kaçırmadığınızı umuyorum. Bahoz Erdal isimli PKK yöneticisinin müttefikimiz Amerika’yla yürütülen Menbiç operasyonunun planlayıcılarından biri olması. Bazı kaynaklar ise Bahoz Erdal’ın şu anda Kobani’nin güneyinde olduğunu söylüyor."

NE OLMUŞTU?

AA, geçen hafta ‘Suriye’de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları’ adlı bir örgütün açıklamalarına dayanarak ‘Bahoz Erdal’ın öldürüldüğünü duyurmuştu.

PKK haberi yalanlarken, Genelkurmay, MİT, Emniyet Bahoz Erdal'ın öldüğünü teyit edememişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Erdal'ın öldürüldüğü iddiasının teyit edilmediğini açıklamıştı.

Selvi'nin yazısının tamamı

Etiketler Menbiç PYD Bahoz Erdal