Şemdinli'de askeri üsse saldırı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırı yakınlarında bulunan askeri birlik ve üs bölgelerine saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Derecik'te, askeri birliklere ve bazı üs bölgelerine sabaha karşı PKK tarafından saldırı düzenlendi.

Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde 34. Hudut Alay Komutanlığı, alaya bağlı Umurlu 34. Hudut Bölüğü Komutanlığı ile Kamışlı Tepe, Gedik Tepe, Hapiş ve Yeşilova-Mamreşa Karakollarının üs bölgelerine saldırı düzenlendi. Bugün saat 03.00 civarında PKK'liler havan topları, uçaksavar ve otomatik silahlarla askeri noktalara saldırdı.

Askerler saldırıya karşılık verirken, Balkaya Dağları'nda belirlenen PKK hedefleri yoğun top atışına tutuldu. Top atışları yaklaşık 4 saat sürerken, bölgeden çekilen PKK'lileri yakalamak için operasyon başlatıldı.

Saldırı sırasında, mermilerden bazılarının Derecik Gölmeşe Köyü'ndeki bir evin önüne düşmesi nedeniyle, park halindeki bir araç hasar gördü.

Yapılan top atışlarının ardından sabah 09.30 sıralarında ise savaş uçakları bölgeye geldi. Hakkari yönünden gelen 2 savaş uçağı, Derecik Beldesi semalarını geçtikten sonra Irak sınırında bulunan Mamreşa, Gedik Tepe yakınlarındaki Mürge ve Hapiş bölgeleri ile Balkaya Dağları'nda belirlenen hedefleri vurdu. Uçak hareketliliği yaklaşık 40 dakika sürdü. (DHA)

derecikte-askeri-us-bolgelerine-pkkdan-saldiri-2-_4701_dhaphoto1 2

derecikte-askeri-us-bolgelerine-pkkdan-saldiri_8799_dhaphoto1 2

hakkari şemdinli derecik