Atatürk Havalimanı saldırısı Menbiç'te planlandı

Abdülkadir Selvi, Atatürk Havilimanı'na bombalı saldırı kararının İŞİD'in Suriye'deki üssü Rakka'da alındığını yazdı. Saldırının planı ise Menbiç'te yapılmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'Atatürk  Havalimanı'na yapılan bombalı saldırıyla ilgili önemli gelişmeler olduğunu' yazdı.

Selvi'nin sıraladığı bilgiler özetle şöyle: Eylemi Çeçen uyruklu saldırganlar gerçekleştirdi. Saldırı kararı  Suriye'de IŞİD'in merkezi konumundaki Rakka kentinde alındı. Planlama ise Suriye'nin Menbiç’ kentindeki IŞİD'in ‘Dış Odası’nda planlandı. Eylemi gerçekleştirmekle de örgütün Çeçen-Dağıstan kolu görevlendirildi.

Atatürk Havilimanı'na yapılan saldırının ardından başlatılan operasyon kapsamında önceki gün tutuklanan şüphelilerin sorgularında yeni yeni delillere ulaşıldığını da belirten Selvi "Eyleme azmettirme, saldırı öncesinde keşif yapılması, para temini ve ev kiralamada İstanbul hücresinin katkısı ortaya çıkarıldı" dedi.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Selvi, saldırganlara yönelik operasyona ilişkin şu ayrıntıyı da aktardı: " Havalimanı’na saldıran teröristlerin, Fatih’teki evlerinden çıktıktan sonra harddiskine fiziki olarak zarar verdikleri laptop’u çöpe attıkları tespit edilmişti. Bu laptop önemli. Çünkü eğer kurtarılabilirse hem saldırı planları hem ilişki ağı ortaya çıkarılacak. Verileri kurtarmak için İstanbul Emniyeti bir süre çalıştı. Ancak tahribatın çok daha büyük olduğu ortaya çıktı. Harddiski zarar gören bu laptop Ankara’ya gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün imkânları ile kurtarılmaya çalışılacak. İstanbul Beykoz’da Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü operasyonda son anda kurşunlanarak tahrip edilen bir harddisk ele geçirilmişti. Harddisk, ABD’de kurtarıldı ve bu sayede Hizbullah’ın ölüm listesine ulaşıldı. Harddisk önemli."

Yazının tamamı

MENBİÇ'TE SON DURUM?

Suriye'de IŞİD'in kontrolünde olan Menbiç, önemli bir stratejik noktada yer alıyor. Önderliğini PYD'nin yaptığı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Menbiç'i IŞİD'den kurtarmak için başlattığı ve ABD'nin de havadan destek verdiği operasyonlar hala devam ediyor.

En son 9 Haziran'da SDG'nin Menbic'i Halep'e bağlayan anayolu ele geçirerek Menbic büyük oranda kuşattığı belirtildi.  İŞİD'in Menbic emirinin ailesi ile birlikte el-Bab'a kaçarken öldürüldüğü duyurulmuştu. IŞİD üyelerinin Menbic kasabasındaki merkezlerini tahliye etmeye başladıkları da o dönem gelen haberler arasındaydı.