IŞİD'in saldırı talimatları ortaya çıktı

IŞİD saldırılarını planlayan Yunus Durmaz ve örgütün Türkiye Emiri İlhami Balı'nın yazışmaları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara ve 20 Temmuz Suruç saldırılarının sorumlusu olarak gösterilen Yunus Durmaz'ın, IŞİD'in Türkiye Emiri İlhami Balı'yı bilgilendirdiği yazışmalar ortaya çıktı.

Evrensel gazetesinden Birkan Bulut'un haberine göre, katliamı organize eden Yunus Durmaz ve IŞİD'in Türkiye Emiri İlhami Balı'yı bilgilendirirken "Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa polis üstünü çabuk kapatır" ifadelerini kullandı.

10 Ekim Ankara Patlaması ile ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yunus Durmaz ait birçok örgütsel doküman yer aldı. Durmaz'ın, Balı'ya 6 Ekim'de yazdığı düşünülen “WRD0904.TMP.DOCX” isimli yazıda şu ifadeler yer aldı: "Gaziantep'te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa polis üstünü çabuk kapatır."

Bu yazının ardından 30 Ekim'de Şanlıurfa'da, IŞİD tarafında tehdit edilen ve haftalık Arapça yayınlanan Ayn Vatan gazetesinin yazı işleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi boğazları kesilerek öldürüldü.

IŞİD aleyhine belgesel çeken Suriyeli gazeteci Naji El Jerf, 27 Aralık 2015 günü, Gaziantep'de sokak ortasında başından vurularak öldürüldü.

PATRİOT VE DÜĞÜNLER HEDEFTE

İddianamede yer alan aynı belgede IŞİD militanları arasında irtibat sorunu olduğu söyleniyor ve saldırılar için izin isteniyor. Metinde örgütün İlhami Balı'dan acil cevap istenirken, "1: NATO patriotları çekiyor yol güzergâhları biliniyor tamam derseniz geçiş yollarına mayın döşeyerek bekleyeceğiz. Bunlara yapabileceğimiz en uygun amel mayın. 2: PKK'liler düğün yapıyorlar. bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenlerde var ama geneli PKK'li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah." ifadeleri yer aldı.

IŞİD Türkiye Emiri İlhami Balı'nın Yunus Durmaz'a cevap olarak yazdığı tahmin edilen yazıda, G20'ye yapılması planlanan saldırının ayrıntıları, iddiaanamede “Dek.docx.DOCX” isimli metinde ortaya çıktı.

Belgede "Turistik bölgelere yapılacak ameller hakkında, ülke liderleri yakında Antalya’da toplanacaklar. Bu toplantının nerede olacağını bul. Ve hızlı bir şekilde bu toplanılacak şehirde turistik bir mekana amel yapma yollarına bak. Amel yapacağın bu nokta Türklerin bulunmadığı Avrupalıların çok olduğu bir yer olsun” deniliyor.

Aynı belgede yer alan "Miting ameli hakkında, neler yaptınız? Nasıl bir tertip düzenlediniz? Bilgilendirin. Ve bu amele güzel bir tertip ayarlayın" ifadeler ile Ankara'da yapılan bombalı saldırının bu belge ile onaylandığı anlaşılıyor.