Taksiciler Odası: 100 dolar iddiası yüksek ihtimalle doğru

İstanbul'daki bombalı saldırının ardından taksicilere tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırı ardından taksicilerin yolculardan fahiş ücretler istediği yönündeki iddialara Taksiciler Esnaf Odası Başkanı da destek verdi: Doğru olma ihtimali yüksek.

Onlarca insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırı ardından sosyal medya, taksicilerin kişi başı 100 dolardan yolcu taşıdığı iddiasını konuştu.

Patlamadan sonra havalimanında bulunan yerli ve yabancı birçok yolcu can güvenliğinden endişelendiği için hızla olay yerini terk etmek istedi. Havalimanında hizmet veren bazı taksilerin sadece yabancı turistleri taksilerine aldığı haberi sosyal medyada hızla yayıldı. Üstelik taksicilerin tüm mesafeler için 100 ABD doları aldığı belirtildi.

Buzzfeed Ortadoğu muhabiri Borzou Daragahi'nin Twitter'da yaptığı paylaşım bu söylentileri doğrular nitelikteydi:

T24’ten Can Bursalı'nın ulaştığı Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur “Böyle şeyler söyleniyorsa doğru olma ihtimali yüksek" dedi, "100 lira istemek alçaklık, mağdurlar bize ulaşsın. Bu durumdayken bile fırsatçılık yapanların Allah belasını versin" ifadesini kullandı.

Uğur, sosyal medyadaki iddiaların doğrulanması ve yapan taksicilerin tespit edilmesi halinde oda olarak çok fazla yaptırım uygulama şansları olmadığına vurgu yaparak, “Bizzat savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Uğur sözlerini şöyle noktaladı: “O durumda taksicinin yolcusuna parasını bile sormaması gerekiyordu. Kapısını açıp pazarlık yapması bir yana parası olmayanı ücretsiz taşıması gerekiyordu.”

TAKSİCİLER TEPKİLİ

Taksiciler ise fırsatçılık yaptıkları iddiasına sert tepki gösterdi. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, "Sosyal medyada böyle alçakça, namussuzca ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz." dedi. Can, saldırıda 3 taksici arkadaşlarının hayatını kaybettiğini, yaralıları hastanelere taşıdıklarını söyledi.

TAKSİCİLER HAKKINDA SAVCILIĞA ŞİKAYET

Öte yandan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası taksicilerin fırsatçılık yaptığı iddiaları yargıya taşındı. İzmirli avukat Halil İbrahim Elmas, bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, bu taksicilerin tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Savcılık, dilekçeyi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere esas numarasına kayıt etti.