Saldırılar nasıl düzenlendi?

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda üç canlı bombayla düzenlenen saldırı ilk duyulduğunda, aynı anda birden fazla patlama ve çatışma haberleri geliyordu. İşte, ilk şok atlatıldıktan sonra ortaya çıkan ayrıntılar ve yayın yasağına takılan görüntülerdeki 'kronoloji'...

Google Haberlere Abone ol

İLK SALDIRI: GÜVENLİK KONTROLÜNDEN HEMEN ÖNCE

DUVAR - İlk saldırgan, havalimanına Dış Hatlar Terminali'nin ana giriş kapısından girdi. Üzerinde hem intihar yeleği, hem de uzun namlulu silah bulunan saldırgan, kapının girişindeki güvenlik kontrolünden geçemeyeceğini biliyordu; silahıyla etrafa ateş etmeye başladı. Yolcuların kemerlerini bile çıkararak geçmek zorunda olduğu X-Ray cihazının önünde sıra olduğu için polis müdahale edemedi. Saldırgan ateş ederek içeri girmeye çalışırken, bir polis tarafından kolundan vuruldu. Yayın yasağına takılan görüntülere göre, saldırgan yaralı halde yere düştü ve bir süre sonra intihar yeleğini patlattı.

İKİNCİ PATLAMA AYNI NOKTADA

Bu sırada ikinci saldırgan da harekete geçmişti. O da içeri giremedi, güvenlik kontrolünün yapıldığı noktada etrafa ateş açmaya başladı. İlk saldırganın vurulmasından hemen sonra üzerindeki bombayı patlattı.

ÜÇÜNCÜ SALDIRI, TERMİNALİN DIŞINDA

Üçüncü patlama, terminalin hemen önünde, otoparkla çıkış kapısının ortasında, yolcuların araçlara bindiği noktada meydana geldi. Üçüncü saldırgan burada etrafa ateş etti. Polisle çatışma başlayınca o da intihar yeleğinin pimini çekti.

(KAYNAK: Güvenlik kamerası görüntüleri, El Cezire Türk)