Erdoğan: Saldırının hedefi aleyhimizde propaganda üretmek

Cumhurbaşkanı, İstanbul'daki patlamanın ardından bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırıyla ilgili, “Bu saldırının masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Erdoğan, Atatürk Havalimanı saldırısının tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat olmasını temenni ettiğini söyledi.

'İNANÇ GÖZETMEKSİZİN'

Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: “Mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu saldırı, terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini göstermiştir. Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır.”

'BATI'DAN KARARLI DURUŞ BEKLİYORUZ'

Özellikle de Batı ülkelerinden kararlı bir duruş sergilemelerini beklediğini aktaran Erdoğan, “Türkiye, terör örgütleriyle olan mücadelesine, ödediği tüm bedellere rağmen, sonuna kadar devam edecek güce, dirayete, imkana sahiptir. Ancak, bu tür eylemlerin, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanın tamamına yönelik olduğunu da hatırlatmak isterim. Bugün İstanbul’da patlayan bombalar, terörün hain karakteri gereği, dünyanın herhangi bir şehrinde, herhangi bir havalimanında da gerçekleşebilirdi. Herkes şundan emin olsun ki, terör örgütleri için İstanbul ile Londra’nın, Ankara ile Berlin’in, İzmir ile Şikago’nun, Antalya ile Roma’nın bir farkı yoktur” ifadelerini kullandı.

'ORTAK MÜCADELE' VURGUSU

İnsanlığı teröre karşı ortak bir mücadele yürütmeye çağıran Cumhurbaşkanı açıklamasını şöyle bitirdi: “Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”