40 bin kişiyi dolandırdılar, iki yıl sonra yeniden ortaya çıktılar

'Üye getir, para kazan' yöntemiyle iki yıl önce 40 bin kişiyi dolandırmakla suçlanan Flexkom’un kurucuları yine piyasaya çıktı. 30 milyonluk vurgun yapan grup bu kez Wee Conomy adıyla faaliyet yürütüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kısa yoldan yüksek kazanç vaadiyle aralarında ünlü kişilerin de olduğu binlerce kişiyi dolandırmakla suçlanan organizasyon iki yıllık aranın ardından gözünü yeniden Türkiye pazarına çevirdi. Aylık 30-40 bin liralık kazanç vaadiyle, aralarında Tanju Çolak’ın da olduğu 40 bine yakın kişiyi dolandırmakla suçlanan Flexkom’un kurucuları bu kez Wee Conomy adıyla piyasaya girdi. Önemli bir bölümü yurtdışında yaşayan organizasyonun liderleri geçen günlerde Antalya’da yaptıkları toplantıyla faaliyetlerine başladı. Organizasyon ilk olarak İzmit Gölcük'te kurbanlarını aramaya başladı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Almanya’da yaşayan Cengiz Ehliz’in oluşturduğu Flexcom hakkında çok sayıda dava ve savcılık soruşturması bulunuyor. Türkiye genelinde 40 bine yakın kişiden 400 TL ile 100 bin TL toplayan Flexcom’a para kaptıranların hemen hiçbiri paralarını alamadı.

Kariyer basamakları hedefi konulan sistemde, 20 bin TL ödeyen kişinin ömür boyu ‘süper emeklilik’ hakkı kazanacağı iddia edildi. Flexkom bayiliği alan çok sayıda kişi, satın aldıkları onlarca pos cihazı ile başbaşa kalırken, çok sayıda kişi işini kaybetti. Çin’de 60 dolara yaptırılan pos cihazları Türkiye’de bin 650 liraya satıldı.

tanju2

Flexcom yetkilileri hakkında Ankara, Adana, İzmir, İstanbul gibi bir çoy yerde dava ve soruşturmalar sürerken, yeni bir isim altında yeniden faaliyete başladıkları öğrenildi.

SİSTEM BÖYLE İŞLİYOR

Wee Conomy adı verilen yeni sistem de Flexkomda olduğu gibi sistemi Kobi (işyeri) sistemine dayanıyor. Flexkom’dan farklı olarak bu kez Kobi’lere pos cihazı yanı sıra telefonlarından indirdikleri bir applikasyon veriliyor. Yeni sistemde üç farklı seçenek konulmuş. Her üç seçenek de farklı üyelik ücretlerine sahip. Örneğin VIP Kobi diye oluşturulan sisteme üye olmak isteyen işyeri en az 500 kart satın almak zorunda.

ŞİRKET MERKEZİ İSVİÇRE’DE

Bunun için geçtiğimiz 20 Ocak’ta İstanbul’da yeni bir şirket kurulu. Wee Turkey Bilişim A.Ş isimli şirketin yetkili isimler Savaş Uzun, Mehmet Sinan Tapan. 50 bin TL sermayeli şirketin tek pay sahibi ise İsviçre’de kurulu bulunan Wee Conomy AG. bulunuyor.

GÖLCÜK’TE 100 ÜYE YAPTILAR

Wee Conomy için seçilen ilk bölge İzmit’in Gölcük ilçesi oldu. Bu ilçede 100’e yakın işyerinin üye yapıldığı öğrenildi.

TANJU

TANJU DAVAYI KAZANDI, PARASINI ALAMADI

Tanju Çolak’ın avukatı Av. Eda Çimenli Ürcan, Flexkom’dan olan alacaklarını tahsil edemediklerini belirterek “Sözleşme nedeniyle İstanbul 7. İcra Müdürlüğü’nde 48 bin TL üzerinden icra takibi başlattık. İcra takibine itiraz ettiler ve itirazın iptali davası açtık. Dava lehimize sonuçlandı ve 9 bin 600 lira icra inkâr tazminatına hükmetti mahkeme. Ayrıca sözleşmeden kaynaklı diğer bir alacak için İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtık. Bu dava da lehimize sonuçlandı. Dosya Yargıtayaşamasında... Şirkete ait bir şey yok burada. Henüz alacaklarımızı tahsil edemedik” dedi.

ARAMIZDA İLİŞKİ YOK DEDİ AMA…

Konuyla ilgili Hurriyet'in sorularını yanıtlayan Wee Turkey Genel Müdürü Savaş Uzun, Flexkom ile bir ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Uzun, açıklamasında We Turkey ile Flexkom arasında bir bağ olmadığını öne sürse de, kayıtlarda, Türkiye’de kurulan şirketin sahibi olan İsviçre’deki şirket Cengiz Ehliz’e ait görünüyor.

Haberin tamamı