Hasan Cemal ve 5 kişiye daha soruşturma!

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışan 6 isme daha soruşturma açıldı. Hasan Cemal, Said Sefa, oyuncu Deniz Türkali, Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ve Dicle Anter "örgüt propagandası"ndan yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan T24 yazarı ve  Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün kurucu başkanı Hasan Cemal ile Haberdar.com Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa, oyuncu Deniz Türkali, Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ve Dicle Anter hakkında "örgüt propagandası" iddiası ile soruşturma açıldı.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına şimdiye kadar 55 kişi destek verdi.

Açılan soruşturmaların 6'sı takipsizlik ile sonuçlanırken, 6 soruşturma davaya dönüştü ve son olarak da kampanya katıldıkları için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı.

Kampanyaya katılan gazeteciler Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz,Yıldırım Türker, Faruk Balıkçı ve Veysi Altay bugün Çağlayan Adliyesi’ne ifade vermeye gitti, ifadelerin Emniyet’te alınacağı söylendi, savcı da makamında bulunamadı.

Haklarında soruşturma başlatılan son isimler de T24 yazarı ve Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün kurucu başkanı Hasan Cemal ile Haberdar.com Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa, oyuncu Deniz Türkali, Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ve Dicle Anter oldu. 6 isim hakkında da "terör örgüt propagandası" iddiası ile soruşturma açıldı.