Yarbay'a ihraç talebinin ardından hapis cezası iddiası

Kardeşi PKK'lilerin karakol saldırısında hayatını kaybeden Yarbay Mehmet Alkan hakkında ihraç talebinin ardından ikinci bir soruşturma açıldığı öğrenildi. Alkan'ın, 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lilerin karakol saldırısında hayatını kaybeden Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan hakkında ihraç talebinin ardından ikinci bir soruşturma açıldığı öğrenildi. Alkan'ın, ‘siyasi faaliyette bulunmak’ suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği iddia edildi.

Özgür Düşünce'den Erkan Acar'ın haberine göre, Alkan'ın, “Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur” sözleri nedeniyle soruşturmanın açıldığı öğrenildi. Adli soruşturmayı, Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Savcılığı yürütüyor. Alkan'ın ordudan ihraç istemi, 29 Haziran'da Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda görüşülecek. "Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur" açıklaması nedeniyle hakkında ikinci bir soruşturma açıldığı öğrenilen Yarbay Alkan, 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148. maddesinde yer alan "Siyasi Faaliyetlerde Bulunanlar" suçunu işlediği gerekçesi ile 5 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ

Yarbay Mehmet Alkan'ın 1 Eylül itibariyle emekliye ayrılmak için dilekçe verdiği, 30 Ağustos'ta ‘albay' rütbesine yükselmesinden bir gün sonra ise emekliye ayrılacağı öğrenildi. 11 Mayıs’ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği’ndeki konuşmasından dolayı "siyasi faaliyette bulunmak" suçlamasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden disipline sevk edilen Yarbay Alkan’ın "meslekten ihraç" istemi 28 Haziran günü disiplin kurulunda görüşülecek. Yarbay Alkan için dün change.org'ta imza kampanyası başlatıldı. İhraç isteminin geri çekilmesi için başlatılan imza kampanyasına 200 bin kişi destek verdi.

UYARILMIŞTI

Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'de düzenlenen cenaze törenine geçtiğimiz 21 Ağustos'ta üniformasıyla katılan ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, tabutun başında şapkasını çıkarıp, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” diye feryat etmişti. Bunun üzerine soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası vermişti.