TUSKON Başkanı hakkında yakalama kararı

Paralel yapı iddiasıyla sabah saatlerinde eşzamanlı operasyonun başlatıldı. 28 kişi gözaltına alındı, TUSKON Başkanı da dahil 23 kişi için arama kararı çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

23 KİŞİ ARANIYOR

Operasyonda 25 ev ve 2 iş yeri ve bir şirkette arama yapılırken 6’sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi ise aranıyor.

51 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Operasyon kapsamında Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu’nun da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin "himmet" adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya'da açılan belirli hesaba yatırdığı öne sürülüyor.

BİNLERCE ÜYESİ VAR

2005 yılında kurulan TUSKON bünyesinde 7 federasyon ve 211 iş insanı derneği bulunuyor. Yurtdışında 5 ayrı ülkede temsilcilikleri bulunan TUSKON'a üye binlerce iş insanı bulunuyordu. (İSTANBUL/DHA)