Şalom ve Paros TBMM’de!

Şalom ve Paros'un TBMM kütüphanesine alınması talebi kabul edildi. Ancak Türkiye'nin en uzun süredir yayınlanan gazetesi ve dünyanın en eski azınlık yayını olarak bilinen Jamanak 'yerel olduğu' için bu kapsama alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’li Selina Doğan, 11 şubatta TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı’na başvurarak, Jamanak ve Şalom gazeteleri ile Paros dergisinin TBMM kütüphanesince alınmasını istedi. Salom ve Paros'la ilgili talepler kabul edildi.

Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar'ın haberine göre, CHP’li Selina Doğan, 11 şubatta TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı’na başvurarak, Ermenice Jamanak ve İbranice yayınlanan Türkçe/Ladino dillerinde yayınlanan Şalom gazeteleri ile Paros dergisinin TBMM kütüphanesince alınmasını talep etti. Alınan bilgilere göre ilgili kurul kısa bir süre önce Paros ve Şalom’a onay verdi. Ancak kurul, 106 yıldır Ermenice olarak aralıksız yayın yapan Jamanak’a “yerel” olduğu gerekçesiyle onay vermediğini Doğan’a sözlü olarak bildirdi.

Aralıksız yayın yapması bakımından Türkiye’de en eski yayın organı olarak bilinen Jamanak’ın dağıtımının yalnızca İstanbul’da yapılıyor olması nedeniyle “yerel basın” kategorisinde değerlendirildiği, bu nedenle onay çıkmadığı ifade ediliyor. Henüz alımına başlanmayan Şalom gazetesi TBMM’de kapalı devre olarak yayın yapan intranet sistemine dün ilk kez yüklendi. Haftalık yayın yapan Şalom gazetesinin ve Paros dergisinin kısa bir süre sonra kütüphaneye de alımının başlayacağı ve arşivleneceği öğrenildi.

HABERİN TAMAMI

Etiketler Paros Şalom Jamanak