Hiç gitmediği Elazığ’da hırsızlıktan mahkum oldu

İstanbul Zeytinburnu’da karton çanta üreten Recep Esener’e, Elazığ’da bir doktorun evini soyma iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verildi. Hiç Elazığ'a gitmediğini belirten Esener ise "Elazığ'ın yerini haritada bile bilmiyorum" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Zeytinburnu’da karton çanta, ambalaj, kutu üreten Recep Esener, hayatında hiç gitmediği Elazığ’da bir doktorun evini soyma iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Büyük mağazaların müşterilerine verdikleri ip saplı karton çantalar da üreten Recep Esener’in başı, bu çantadaki parmak izi nedeniyle belaya girdi. Evrensel'den Sultan Özer'in haberine göre, Recep Esener, Elazığ’da bir doktorun evini soymakla suçlandı, Elazığ 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “nitelikli hırsızlık”tan 5 yıl hapisle cezalandırıldı.

Esener’in Avukatı Aykaç Saygı, Elazığ’da bir doktorun evine hırsızın girdiğini, Elazığ Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekibinin doktorun evinde yaptığı inceleme ve DNA testinde herhangi bir bulguya rastlanmadığını, parmak izi araştırmasında ise bir markaya ait karton çantanın dış yüzeyinde parmak izlerinin tespit edildiğini söyledi. Saygı, parmak izleri üzerinde yapılan APFIS sorgulamasında 5 adet farklı el ve parmak izine rastlanmasına rağmen müvekkilinin mahkum edildiğini ifade etti.

‘HARİTADA BİLE YERİNİ BİLMİYORUM’ DEDİ AMA...

Avukat Aytaç Saygı, yargılama sırasında Recep Esener’in talimatla verdiği ifadesinde “Elazığ’a hiç gitmediğini, hatta görmediğini, yerini haritada bile bilmediğini” söylemesine rağmen, mahkemenin bu ifadeye itibar etmediğine dikkat çekti.

KENDİ EVİNE DE HIRSIZ GİRMİŞTİ

Evrensel'e olayı anlatan Recep Esener, “Karakoldan çağrılınca, üç ay önce evime hırsız girmesiyle ilgili zannettim. Eşyalarım bulundu diye sevinerek gittim, ama öyle değilmiş. Şoka girdim” dedi.

Haberin tamamı