Gollum benzetmesi hakaret sayıldı

Antalya'da bir vatandaş Erdoğan'ı, film karakteri olan Gollum'a benzettiği için hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gollum karakterine benzeten Rıfat Çetin'e hapis cezası verildi. Mahkeme kararında hem cumhurbaşkanına hakaret hem de hakaret suçlarından 2 ceza verdi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, dönemin başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Gollum karakterine benzeten Rıfat Çetin'e "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "hakaret" suçlarından iki ayrı ceza verildi. Antalya'da yaşayan Çetin, 2014'te sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, Erdoğan'ın ve Gollum karakterinin üç ayrı fotoğrafını paylaştı.

Erdoğan o dönem cumhurbaşkanı olmamasına rağmen Rıfat Çetin'e, "cumhurbaşkanı hakaret" ve "hakaret" cezası verildi. Çetin'e paylaşımı nedeniyle 1 yıl hapis cezası verildi. "Aynı kişiye karşı aynı suçun birden fazla işlendiği" gerekçesiyle ceza dörtte bir oranında arttırılarak 1 yıl 3 aya çıkarıldı. Çetin'e iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 1 yıl 15 güne indirdi ve 5 yıl erteledi.

Ayrıca Çetin, babalık velayeti ve kayyım haklarından mahrum bırakıldı.

Karara anlam veremediğinin belirten Çetin, Erdoğan'ın o dönem başbakan olduğunu ifade etti. Çetin, "Karara itiraz edeceğim" dedi.