Doçentten Yeni Akit'e: 'Hodri meydan gübre beyinliler!'

Yeni Akit Gazetesi'nin hedef gösterdiği Doç. Dr. Selen Birkiye, sosyal medya üzerinden Yeni Akit'e "Hodri meydan gübre beyinliler" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Akit Gazetesi'nin "Devlet maaşıyla eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırmaya çalışıyor" diyerek hedef gösterdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selen Birkiye, sosyal medya üzerinden Yeni Akit'e seslendi. "Hodri meydan gübre beyinliler" diyen Birkiye, açıklamasında, "Ben ve benim gibiler, demokratik hakları sapkınlık olarak nitelendirmiyoruz. Ötekileştirmeyi, nefret söylemini, bizden olmayan bu memleketten gitsin kafasında olmayı reddediyoruz" dedi.

'HODRİ MEYDAN'

Selen Korad Birkiye'nin açıklaması:

"Yeni Akit en son beni hedef göstermiş! Hodri meydan gübre beyinliler! Ben ve benim gibiler, demokratik hakları sapkınlık olarak nitelendirmiyoruz. Ötekileştirmeyi, nefret söylemini, bizden olmayan bu memleketten gitsin kafasında olmayı reddediyoruz. Ama kendi küçük beyninde her türlü katakulleyi yapanların, çocuklara tacizi, kadınlara, LBGT'ye şiddeti hoşgörenlerin, dini araç kullanıp parayı cukkalayanların, ölen insanlara sırf "karşı tarafta" diye sevinenlerin, güç yalakalarının, demokrasi düşmanlarının da sonuna kadar karşısındayım. Bundan da bir adım geri atmam. Ha bu arada tabii ki "Gezici"yim. Bundan da gurur duyarım. Hadi bakalım, gazanız mübarek olsun!

NEFRET İFADELERİ

Yeni Akit, Doç.Dr. Selen Korad Birkiye’nin sosyal medya paylaşımlarını baz alarak "eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırmaya çalıştığı"nı iddia etmiş, "Devletine ve milletine karşı ihanet içerinde" sözlerini kullanmıştı.