Tarihi Hazzopulo Pasajı'nın tahliye edileceği iddia edildi

Beyoğlu'ndaki tarihi Hazzopulo Pasajı'nın tahliye edileceği öğrenildi. 6 yıldır kayyımda bulunan pasaja tek bir çivi çakılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'ndaki 145 yıllık Hazzopulo Pasajı'nda bulunan dükkânların kapatılacağı gündeme geldi. Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı zabıtalar bir tebligat ile pasaj esnafına ruhsatsız dükkânları kapatacaklarını bildirdi. İstanbul'un kültür miraslarından, öğrenci ve sanatçıların uğrak mekanı olan pasajda zanaatkarlar, kitapçı ve sahaf dükkânlarının yanı sıra şarap evi ve çay ocakları bulunuyor.

6 YILDIR KAYYIMDA

Tarihi Hazzopulo Hazzopulo Pasajı yaklaşık 6 yıldır kayyımda. Bu süre içerisinde ruhsat için bir yol alınmazken herhangi bir restorasyon girişiminde de bulunulmadı. Belediyenin Hazzopulo Pasajı ile ilgili girişiminin pasajın avlusuna kurulu çay ocağı ve kafelerin müşteri yoğunluğu yüzünden verildiği düşünülüyor.

Sol'dan Serdar Nazım Yüce'nin haberine göre; belediyenin bu orta alana müdahale etmeye karar verdiğini belirten esnaf, belediyenin "Kişilerden ve kurumlardan gelen şikayet dilekçelerini işleme alacağız" dediğini aktardı. Aralarında 50 yıllık sakinlerinin de bulunduğu pasaj esnafı gergin.

PASAJIN TARİHİ

İçindeki takı tezgâhları, sahafı ve kafeleriyle bilinen pasaj, Osmanlı döneminde yaşamış aydınlardan Namık Kemal başta olmak üzere şair Ahmet Haşim’in da uğrak mekânlarından oldu, yazar Ahmet Mithat ile Namık Kemal’in tutuklanmalarına tanıklık etti.

Haberin tamamı