Kanal A’da IŞİD ve El Kaide övüldü

Hükümete yakın Kanal A televizyonunda canlı yayınlanan ‘Sınır İhlâli’ propragımında vicdan sınırları ihlâl edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal A televizyonundaki canlı yayında El Kaide ve IŞİD övgüsü yapıldı. Sınır İhlâli isimli programda 11 Eylül, Orlando ve Charlie Hebdo katliamlarını savunan Hasan Açıkalın “Başka türden anlamıyorlar” diyerek eylemleri desteklediğini belirtti.

Yeni Hayat gazetesinden Göksel Genç’in haberine göre Hasan Açıkalın isimli konuk, bir IŞİD mensubunun 50 kişiyi öldürdüğü Orlando katliamı ile ilgili soruyu, “Bir halk saldırıya uğruyorsa bunun karşılığını her yerde verme hakkı vardır” şeklinde cevapladı. El Kaide mensuplarının gerçekleştirdiği ve 3 bine yakın kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarını da öven Açıkalın, “Müslümanlar artık karşılık verebildiklerini gösterdiler.” diye konuştu. El Kaide mensubu 2 kardeşin düzenlediği Charlie Hebdo saldırısını da onaylayan Açıkalın, “Bir sonuçtur bu. Başka türden anlamıyorlar.. İslam’da sivil ayrımı yoktur.” açıklamasında bulundu.

Programda yaşanan diyalog şöyle:

HASAN AÇIKALIN: Bir halk saldırıya uğruyorsa bunun karşılığını her yerde verme hakkı vardır.

MEHMET TOPRAK: Ama gidip bir kulüpte 50 kişiyi öldürmekle mi yapacak bu hakkını?

H.A.: Valla bunun takdirini orda ölen insanlar yapar, ben değil... Ben bu saldırıların da Müslümanların lehine olduğunu düşünüyorum.

M.T.: Hangi saldırılar mesela?

H.A.: 11 Eylül, böyle bir saldırıdır. Müslümanlar artık karşılık verebildiklerini gösterdiler. 11 Eylül çok önemli bir şeydir.. Müslümanlar artık bedel ödetiyor düşmanlarına. Danimarka’da karikatürler yayınlandı, başka İskandinav ülkelerinde karikatürler yayınlandı. Fransa’da karikatürler yayınlandı. Peygamber efendimizle ilgili çok ağır, hakaret, küfür dolu karikatürler yayınlandı. Bütün İslam dünyası ayağa kalktı. ‘Bakın bu kutsalımızdır, saygısızlıktır, yapmayın’ dendi. Batı ne dedi? ‘Düşünce özgürlüğüdür, karışamayız.’ Dediler ki ‘siz Müslümanlar biraz daha medenileşin, Peygamberinizle biz böyle hakaretlerde bulunuruz, siz bunu yutmak durumundasınız’ dediler.

Sonra iki tanesi gitti.. bedel ödettiler.. ondan sonra bunu yapmıyorlar. Charlie Hebdo genel yayın yönetmeni açıklama yaptı o süreçten sonra, ‘biz bundan sonra Muhammet’le ilgili karikatür çizmeyeceğiz’ dedi. Bakın bir sonuçtur bu. Başka türden anlamıyorlar.. Bu teknik bir mesele ama sadece şu kadarını söyleyeyim.. bu meseleyi burada konuşamayız ama şunu söyleyeyim, saldırı cihadı ile savunma cihadının fıkhi durumu farklıdır. Bir beldeyi fethederken uyacağımız kurallarla savunma altındayken uyacağımız kurallar birbirinden farklılık gösterirler. Bakın İslam’da sivil ayrımı yoktur. Masum vardır, muharip vardır, gayrı muharip vardır. Bu insanların masum, muharip, gayrı muharip olup olmadıkları, bunlar teknik meselelerdir...

SAVUNULAN EYLEMLERDE BİNLERCE İNSAN ÖLDÜ

11 Eylül (2011)

2 bin 996 ölü

Charlie Hebdo (2015)

11 ölü

Paris (2015)

130 ölü

Brüksel (2016)

34 ölü

Orlando (2016)

50 ölü

IŞİD’İN TÜRKİYE EYLEMLERİ

Suruç (20 Temmuz 2015)

34 ölü

Ankara (10 Ekim 2015)

103 ölü

Sultanahmet (12 Ocak 2016)

11 ölü